ВПЛИВ ЕКОЛОГІЧНИХ ЧИННИКІВ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ЗЕРНА КУКУРУДЗИ
Abstract
Досліджено врожайність і якість зерна кукурудзи за впливу екологічних (гідротермічних) і
агротехнічних (засоби захисту рослин від бур'янів) чинників у технології беззмінного посіву. За оптимальних погодних умов (ГТК 1,01) і слабкої посухи (ГТК 0,72) найвищу урожайність отримано за внесення
страхового гербіциду Калісто і ґрунтового Харнес, за умов посухи (ГТК 0,56) – за внесення страхових
гербіцидів Калісто і Мілагро. Найвищий вміст білка в зерні отримано в умовах засухи (10,2%), тоді як за
достатнього рівня зволоження в зерні зростав уміст крохмалю (до 54,0%) та маса 1000 зерен (до 329 г)