Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.authorГуменюк, І.І.
dc.contributor.authorБоцула, О.І.
dc.date.accessioned2022-10-27T15:16:48Z
dc.date.available2022-10-27T15:16:48Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationГуменюк, І.І., Боцула, О.І. (2019). ВПЛИВ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM НА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ НАСІННЯ СОЇ СОРТУ МОРАВІЯ. VinSmartEco / За науковою редакцією Мудрака О.В. // Збірник матеріалів І Міжнародної науково-практичної конференції (16-18 травня 2019, м. Вінниця, Україна). – Вінниця: КВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти”, 2019. – 436 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://docs.academia.vn.ua/handle/123456789/856
dc.description.abstractЗавдяки симбіотичній азотфіксації бобові культури, зокрема соя, формують високі врожаї та забезпечують дешевим рослинним білком без використання вартісних, енергоємних, а також екологічно небезпечних азотних добрив.Одним із заходів, спрямованих на збільшення чисельності та активності агрономічноцінних мікроорганізмів у кореневій зоні рослин, є застосування в технологіях вирощування бобових рослин мікробних препаратів.Інокуляція виділеними ізолятами B. japonicumLG 2 таLG 5 із значною азотфіксувальною активністю сприяла накопиченню більшої кількості білка в насінні сої. Застосування культуральних рідин адаптованих ізолятів B. japonicumLG 2 таLG 5 відносно контролю сприяє істотному збільшенню вмісту білка у насінні сої сорту Моравія на 3,8 та 6,9% відповідно.Маса 1000 насінин із застосуванням культуральних рідин досліджуваних ізолятів бульбочкових бактерій B. japonicumLG 2 таLG 5зростала на 12,7 та 19,8% відносно контролю, без застосування наступних.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherКВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти”uk_UA
dc.subjectазотфіксація, бульбочкові бактерії, білок, соя, урожайuk_UA
dc.titleВПЛИВ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM НА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ НАСІННЯ СОЇ СОРТУ МОРАВІЯuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.udc573.4:58.071


Долучені файли

Thumbnail

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу