Показати скорочений опис матеріалу
ВПЛИВ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM НА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ НАСІННЯ СОЇ СОРТУ МОРАВІЯ
dc.contributor.author | Гуменюк, І.І. | |
dc.contributor.author | Боцула, О.І. | |
dc.date.accessioned | 2022-10-27T15:16:48Z | |
dc.date.available | 2022-10-27T15:16:48Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Гуменюк, І.І., Боцула, О.І. (2019). ВПЛИВ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM НА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ НАСІННЯ СОЇ СОРТУ МОРАВІЯ. VinSmartEco / За науковою редакцією Мудрака О.В. // Збірник матеріалів І Міжнародної науково-практичної конференції (16-18 травня 2019, м. Вінниця, Україна). – Вінниця: КВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти”, 2019. – 436 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://docs.academia.vn.ua/handle/123456789/856 | |
dc.description.abstract | Завдяки симбіотичній азотфіксації бобові культури, зокрема соя, формують високі врожаї та забезпечують дешевим рослинним білком без використання вартісних, енергоємних, а також екологічно небезпечних азотних добрив.Одним із заходів, спрямованих на збільшення чисельності та активності агрономічноцінних мікроорганізмів у кореневій зоні рослин, є застосування в технологіях вирощування бобових рослин мікробних препаратів.Інокуляція виділеними ізолятами B. japonicumLG 2 таLG 5 із значною азотфіксувальною активністю сприяла накопиченню більшої кількості білка в насінні сої. Застосування культуральних рідин адаптованих ізолятів B. japonicumLG 2 таLG 5 відносно контролю сприяє істотному збільшенню вмісту білка у насінні сої сорту Моравія на 3,8 та 6,9% відповідно.Маса 1000 насінин із застосуванням культуральних рідин досліджуваних ізолятів бульбочкових бактерій B. japonicumLG 2 таLG 5зростала на 12,7 та 19,8% відносно контролю, без застосування наступних. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | КВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти” | uk_UA |
dc.subject | азотфіксація, бульбочкові бактерії, білок, соя, урожай | uk_UA |
dc.title | ВПЛИВ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM НА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ НАСІННЯ СОЇ СОРТУ МОРАВІЯ | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.identifier.udc | 573.4:58.071 |